Bel me terug

Houtstraat 55, Echt

  • |
  • |

BIJZONDER 30'er JAREN HERENHUIS DOORSPEKT MET AUTHENTIEKE DETAILS, GELEGEN OP EEN ROYAAL PERCEEL. 

In het centrum van Pey-Echt is dit fraaie herenhuis gelegen op een perceel van maar liefst 800 m². De woning heeft o.a.: een sfeervolle woonkamer, leefkeuken, bijkeuken en badkamer op de begane grond. De eerste verdieping is voorzien van 3 ruime slaapkamers en 2e badkamer. Middels vaste trap is de tweede verdieping te bereiken.  De royale tuin is via de voor en achterzijde bereikbaar en keurig aangelegd, met veel groene aanplant, gazon, borders en terrassen, tuinhuis en garage en is gelegen op het noorden. De tuin is via de voor en achterzijde bereikbaar en geheel omheind waardoor u in alle privacy kunt vertoeven. Kortom de achtertuin complimenteert dit authentieke woonhuis. 

De hooggewaardeerde woonomgeving (scholen en winkels dichtbij) zal zorgen voor veel woongenot. De uitstekende aansluiting op de grote verbindingswegen (Rijksweg, A2 en A73) zorgt voor een prima bereikbaarheid. Daarnaast biedt de omgeving door de nabij gelegen bos- en weidegebieden vele wandel- en fietsmogelijkheden.

Alleen een bezichtiging geeft een juiste weergave van de woning. Wij laten het u graag zien!

Bouwjaar: 1932.
Inhoud: ca. 655m³.
Woonoppervlakte: ca. 162m².
Perceeloppervlakte: 800m².
Overige inpandige ruimte: ca. 23m².
Gebouw gebonden buiten ruimte: ca. 9m².
Externe bergruimte: ca. 32m².
Verwarming: CV ketel (2000).
Isolatie: Dakisolatie, grotendeels dubbelglas.
Kozijnen: Houten kozijnen met grotendeels dubbele beglazing. 

Souterrain: De woning beschikt over een ruime provisiekelder.

Begane grond: In de fraaie entree treft u de authentieke trap. De woonkamer/eetkamer is ruim van opzet en voorzien van glas-in-lood ramen. De leefkeuken is uitgevoerd met een nette en complete keukenopstelling geplaatst in een hoekopstelling, voorzien van een gasfornuis, afzuigkap, oven, en een koelkast.. Achter de keuken is de grote bijkeuken gelegen. Hier zijn o.a. de witgoedaansluitingen en ruime kastenwand met CV ketel aangebracht. Achter de bijkeuken bevindt zich de moderne badkamer met inloopdouche, wastafel met meubel en toilet. Berging met overkapping. Ruime vrijstaande garage met achtergelegen berging. Tuinhuis.

Eerste verdieping: Middels de overloop zijn er 3 slaapkamers en een badkamer te bereiken. De slaapkamers zijn allen ruim van opzet en voorzien van voldoende lichtinval. De nette badkamer is uitgevoerd met een combi ligbad, toilet en een vaste wastafel.

Tweede verdieping: Via een vaste trap is tweede verdieping te bereiken, deze is momenteel in gebruik als bergzolder maar hier zou ook een 4e slaapkamer gerealiseerd kunnen worden. 

Tuin: De royale zonnige tuin complimenteert dit geheel en heeft door de ruime opzet voldoende zon en schaduwplekjes. De tuin is keurig aangelegd, met veel groene aanplant, gazon, borders en terrassen, tuinhuis en garage met achtergelegen berging. Tevens is de tuin is bereikbaar via een ruime oprit naast de woning, maar ook via de achterzijde.  

Algemeen: De gegevens en eventuele plattegronden in deze documentatie zijn zo correct mogelijk weergegeven, opdat u zich kunt oriënteren omtrent het object. De informatie is met zorg samengesteld en uit ons inziens betrouwbare bron afkomstig. Ten aanzien van de juistheid ervan kunnen wij echter geen aansprakelijkheid aanvaarden. Eventuele bijgesloten tekeningen zijn ter indicatie en kunnen afwijken van de werkelijke situatie.

Indicatie maten: De gehanteerde Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De opgegeven meetuitkomsten zijn indicatief en kunnen niet als een garantie worden gezien. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting en mede als gevolg van het gegeven dat Peters & Jacobs makelaardij geen professioneel inmeter is.

Onderzoeksplicht: De koper / geïnteresseerde heeft een onderzoeksplicht. U mag voor eigen rekening een bouwkundige keuring laten verrichten / dan wel adviseurs raadplegen om een goed inzicht te verkrijgen over de staat en het gebruik van deze onroerende zaak.

Bieding uitbrengen: Het bod dat u wilt uitbrengen kunt u doorgeven aan de makelaar.

Waarborgsom. De waarborgsom/bankgarantie bedraagt 10% van de koopsom en is een uitdrukkelijk onderdeel van de koopovereenkomst. De koper dient deze binnen 3 dagen na het vervallen van eventuele ontbindende voorwaarde bij de transporterende notaris te deponeren.

De koopovereenkomst / schriftelijkheidsvereiste. Zodra er een overeenstemming is tussen de koper en verkoper over de koopsom, de opleveringsdatum en alle overige voorwaarden, wordt door de makelaar een koopovereenkomst op gemaakt, geheel conform het VBO-model. Uitdrukkelijk wordt gesteld dat de koop van de woning met betrekking tot deze onroerende zaak pas tot stand is gekomen nadat alle partijen de koopovereenkomst hebben getekend, de “schriftelijkheidvereiste” is in deze van toepassing.

De oplevering. Voor de eigendomsoverdracht bij de notaris zal er een laatste inspectie plaatsvinden. Om te controleren of de woning wordt afgeleverd zoals afgesproken. Hierbij worden ook de meterstanden genoteerd.

Uiteraard kan het zijn dat er nog vragen of onduidelijkheden zijn, laat het ons even weten. Wij helpen uw graag!

Referentie nummer: 6102BE055
Adres: Houtstraat 55
Woonplaats: Echt
Postcode: 6102BE
Provincie: Limburg
Type: Koop
sub Type: Geschakeld
Prijs: (vraagprijs) € 375.000  k.k